Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

JBL PartyBox STAGE 320 nás ohromil na viacero spôsobov

TechBox

10.04.2024

Myslíte si, že prenosné reproduktory môžu byť len malé „šumítka“? To by sa mohlo ľahko stať, ale našťastie tu máme spoločnosť JBL a jej neúnavný konštruktérsky tím.

Legendárnou sa stala séria PartyBox, ktorá prináša niekoľko modelov s jedným spoločným znakom – vysoký výkon v kvalitne spracovanom zariadení s množstvo praktických funkcií.

Najnovšie sme sa o tom presvedčili, keď sme dostali do rúk nový model JBL PartyBox STAGE 320. Už len veľkosť krabice naznačila, že nepôjde o malého drobca, ale o poriadny kus hardvéru. Aby ste si urobili predstavu – tento reprák má 16,5 kg a rozmery 335 x 669 x 385 mm. Mega vychytávkou je integrovaná vysúvacia teleskopická rukoväť a kolieska, presne ako na kufri. Prenosnosť sa tak vďaka tomu šikovnému nápadu dostala na novú dimenziu.

O zvuk sa starajú dva 165 mm woofery a dva 25 mm tweetery, spolu dodajú zvuk o sile 240 W (RMS). Frekvenčná charakteristika je 40 až 20 000 Hz (-6 dB). Kdekoľvek JBL PartyBox STAGE 320 rozbalíte, zavíta tam s vami jasný, hlasný a veľmi čistý zvuk. Mimochodom, zvuk z tohto reproduktoru ozvučí priestor vo veľkosti tenisového kurtu!

Zabávať sa, tancovať, alebo si jednoducho vychutnávať hudbu v jej prirodzenej hlasitosti je pri PartyBox STAGE 320 len začiatok, dokáže toho podstatne viac. Keď si zvyknete na mega rozmery, prichádza ďalšie prekvapenie v podobe svetelnej show. K rytmom prehrávanej hudby môžete pridať originálnu svetelnú show s hviezdnymi svetlami, chladnými svetelnými stopami a stroboskopickými svetelnými efektmi. Svetlo je pritom dostatočne jasné, nemusíte čakať na zotmenie, bude vás sprevádzať aj počas dňa.

STAGE 320 môžete umiestniť prakticky kdekoľvek, starosť vám nebude robiť ani počasie, jeho konštrukcia je odolná voči striekajúcej vode, čiže ani malý dážď nepokazí zábavu.

JBL už tradične k PartyBox „pribaľuje“ možnosť pripojiť mikrofón a gitaru. Inak to nie je ani v prípade tohto modelu. Vzadu sa nachádzajú vstupy pre mikrofón a gitaru (resp. 2. mikrofón), ktoré umožnia hudobne nadaným účastníkom party ukázať svoj talent a zabaviť ostatných nečakaným programom.

Prenosný reproduktor okrem iného znamená, že ho môžete využívať aj bez elektrickej energie. Je tomu tak aj v tomto prípade. Na jedno nabitie vydrží 18 hodín, samozrejme, všetko závisí od hlasitosti a druhu reprodukovanej hudby. Nám tento nadupaný audio systém vydržal bez problémov 8 hodín na jeden záťah a stále mal energiu. Ak sa vám ho podarí vybiť, nabijete ho na plnú kapacitu približne za 3 hodiny. V prípade potreby môžete vďaka rýchlemu nabíjaniu už za 10 minút získať ďalšie 2 hodiny prehrávania. Špecialitou zariadenia je vymeniteľná batéria, ak si dokúpite druhú, môžete šľapať nonstop, prakticky neobmedzenú dobu.

Zisťovali sme, prečo je zvuk z PartyBoxu taký výnimočný. Je to vďaka zabudovanej technológii AI Sound Boost. V reálnom čase analyzuje prichádzajúci signál a súčasne využíva algoritmus AI na predpovedanie pohybu reproduktorov a odozvy výkonu. Získava z meničov ich maximum a zároveň sa snaží naplno využiť dynamický rozsah pre lepší a výkonnejší zvuk. Výsledok je okamžite počuteľný – aj pri vysokej hlasitosti je nízke skreslenie, pričom výstup basových tónov a celková hlasitosť je maximálna.

Ani v tomto prípad nechýba možnosť spárovať viacero zariadení. Ak chcete naozajstný priestorový stereo zvuk, spárujte dva reproduktory PartyBox s podporou JBL Auracast. STAGE 320 môžete bezdrôtovo ovládať pomocou aplikácie JBL PartyBox. Uľahčí pridávanie interaktívnych párty efektov, ovládanie hudby, úpravu nastavení ekvalizéra, či prispôsobenie farieb a vzorov na vašej svetelnej show.

Party reproduktor v prípade značky JBL znamená, že sa môžete naozaj odviazať, napríklad aj vlastnou show, či už hudobným kúskom, alebo hovoreným slovom na štýl stand-up comedy.

Náš extra tip: Ak nie ste milovníci káblov, môžete si k JBL PartyBox STAGE 320 pripojiť bezdrôtový mikrofón a urobiť pravú karaoke show. My sme vzali do rúk JBL PartyBox Wireless Mic, v balení sa nachádza dvojica bezdrôtových mikrofónov a hardvérový kľúč (bezdrôtový dvojkanálový prijímač). Ako naznačuje názov, ide originálne príslušenstvo k PartyBoxom.

Ide o šikovné riešenie, ktoré vás zbaví káblov bez toho, aby ste museli riešiť nekonečné problémy s párovaním. Hardvérový kľúč jednoducho zasuniete vzadu do STAGE 320 do konektoru určeného pre mikrofón a môžete hovoriť, spievať, recitovať, rapovať…

Zvuk je krištáľovo jasný a čistý, nedochádza k rušeniu, latencii či nebodaj skresleniu. Váš hlas bude znieť jasne, s podporou zvuku JBL Original Pro Sound. Spojenie je mimoriadne stabilné, dokonca sme nemali problémy ani so spätnou väzbou. Systém dáva snímanému hlasu mierne echo, takže výsledok je naozaj profesionálny. Vstavaný penový pop filter minimalizuje akékoľvek cudzie zvuky, systém uchytenia otrasov stlmí snímanie zvuku, keď sa odovzdáva mikrofón ďalšej osobe.

Frekvenčný rozsah mikrofónov je 50 až 15 000 Hz pri odstupe signálu od šumu > 59 dBA. Prenosová frekvencia je od 2 404 do 2 478 MHz. Každý mikrofón má 45,5 x 224,5 x 42,5 mm a hmotnosť 270 g, na jedno nabitie vydrží 20 hodín.

Mikrofóny aj hardvérový kľúč majú integrovanú batériu, ktorú si nabijete cez USB-C port. Opäť pochvala, odpadajú starosti s vybitými batériami v tej najlepšej zábave. Mikrofóny majú dosah až do 30 metrov, čo je naozaj postačujúca vzdialenosť. Veľkým prekvapením je cena celého systému. Za dvojicu mikrofónov JBL PartyBox Wireless Mic a hardvérový kľúč zaplatíte rozumných 129,90 €.

JBL PartyBox STAGE 320 je nástupcom úspešného PartyBox STAGE 310. Do predaja však prichádza aj menšia novinka, JBL PartyBox CLUB 120, ktorá nahrádza predchádzajúcu generáciu PartyBox CLUB 110. Medzi hlavné vylepšenia patrí zdokonalená svetelná show, lepší zvuk vďaka AI Sound Boost, vymeniteľná batéria a technológia Auracast. Ak hľadáte prenosný párty reproduktor, no postačí vám menší výkon, presne tento model je pre vás ako stvorený. Výstupný výkon je 160 W a predáva sa za 399,90 €.

JBL PartyBox STAGE 320 nás v redakcii doslova očaril. Na trhu je veľa reproduktorov, ale ponuka od JBL vždy o hlavu vyčnieva nad ostatnými. STAGE 320 prestavuje medzi nimi diamant, ktorý nielenže perfektne rozprúdi zábavu, ale doslova rozžiari každú párty. Napriek všetkému cena za tento klenot ostáva v rozumných medziach, čo znamená 599,99 €.

Súvisiace produkty

Pošlite článok známemu