Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

JBL Cinema SB120: Užite si dobrý zvuk a v novembri pritom aj ušetríte

TouchIT

25.11.2021

Dobrý zvuk je dnes neodmysliteľná súčasť dobrého filmu. Plechový zvuk z bežných televízorov býva obyčajne bez poriadnych basov. Túto zložku zvuku potom prinášajú soundbary, ktoré sa dizajnovo dajú umiestniť pod televízor.

Pripojenia

Testovali sme soundbar JBL Cinema SB120, ktorý pripojíte k televízoru veľmi jednoducho. Stačí na to dodávaný kábel HDMI a pripojenie na port HDMI eARC. Oceňujeme jeho veľmi nízky profil, preto sa pohodlne zmestí pod akýkoľvek televízor. Okrem toho môžete na ňom prehrávať aj zvuk zo smartfónu cez Bluetooth 4.2 pripojenie. To je pri prehrávaní hudby alebo filmov z telefónu veľmi šikovné. Prehrávať hudbu môžete aj cez optické pripojenie zvuku.

Špeciálna cena

Počas novembra je tento soundbar za špeciálnu cenu. Bežná cena je 159 eur, počas novembra si ho však môžete kúpiť iba za 119 eur.

Dizajn

Povrch JBL Cinema SB120 je pomerne lesklý, ľahko sa na ňom uchytia odtlačky prstov. Avšak povedzme si, ako často budete soundbar chytať rukami, okrem inštalácie? Vyzerá veľmi efektne a moderne, dobre sa na ňom zrkadlí obraz z televízora.

O prevádzkovom stave informuje malá LED, ktorá neruší pri bežnej prevádzke. V hornej časti sú skryté ovládacie tlačidlá, ktorými prepájate zdroj zvuku a nastavujete hlasitosť. Ak tento soundbar máte pripojený k modernému televízoru cez HDMI, automaticky sa s televízorom zapne a vypne.

Vnútorná výbava

Celkovo má JBL Cinema SB120 hudobný výkon až 110 W a konštatujeme, že je to fakt počuť. Vo vnútri sú dva 27 W širokopásmové meniče, dva 2,5 palcové basové reproduktory a je tu aj vstavaný 56 W subwoofer pre najhlbšie basy. Soundbar podporuje zvukový formát Dolby Digital. Celková frekvenčná charakteristika tohto subwoofera je 40 Hz ÷ 20 kHz. Rozmery zvukového panela sú: (š × v × h) 950 × 62 × 105 mm, hmotnosť 2,85 kg.

Súčasťou dodávky je diaľkový ovládač, ktorý umožňuje nastaviť režim zvuku. Ak na ňom stlačíte tlačidlo Voice, výrazne sa zvýši čistota ľudského hlasu. Ďalšie možnosti režimu sú News, Music a Movie. Odchýlky v reprodukcii zvuku nie sú veľké ale dajú sa rozpoznať.

Testujeme

Soundbar sme testovali spolu s televízorom, ktorý má integrovaný soundbar v spodnej časti. Vyskúšali sme asi 5 filmov, 2 koncerty, vyskúšali sme aj pripojenie s mobilom. Pripojenie je úplne bezproblémové a dosiahnutá kvalita zvuku je výborná. Ak chcete, dá sa tento soundbar primontovať aj na stenu.

Pošlite článok známemu