Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

JBL posilnil svoju sériu LIVE o tri nové modely

TechBox

09.10.2021

Aktívne potlačenie hluku je užitočná funkcia nielen počas núdzového stavu, keď to v mnohých domácnostiach bolo hlučnejšie ako obvykle. Počas leta budú mnohí oddychovať a cestovať – k pohybu i relaxu odjakživa patria kvalitné slúchadlá. Ak vaše staré dosluhujú, môžete siahnuť po značke JBL. Prečo si nedopriať niečo z toho najlepšieho?

JBL má naozaj široké portfólio slúchadiel. Nedávno sme sa pozreli na novinky v sérii TUNE, dnes tu máme ešte fajnovejšiu triedu LIVE.

Všetky slúchadlá sú vybavené užitočnými technológiami, okrem filtru hluku stojí za zmienku šikovná funkcia Ambient Aware, ktorá vám umožní bezpečný pohyb rušnými ulicami tak, že zosilní okolité zvuky. Aplikácia TalkThru zoslabí prehrávanú hudbu a zosilní reč, takže sa budete môcť rozprávať s priateľmi i pri zapnutých slúchadlách. Podporu hlasových asistentov, dlhú vydrž na jedno nabitie, či podporu rýchlonabíjania azda nemusíme spomínať.

Zvuk a funkcie slúchadiel JBL si môžete jednoducho prispôsobiť pomocou aplikácie My JBL Headphones, (Android, iOS) kde si viete upraviť nastavenia EQ, zvoliť preferovaného hlasového asistenta, či upraviť nastavenia Smart Ambient.

JBL LIVE 460NC

Nový model slúchadiel typu on ear, JBL LIVE 460NC, vás dostane svojim moderným vzhľadom. Perfektný zvuk sprostredkujú 40 mm meniče, ak máte radi plné basy, určite vás nesklame technológia JBL Signature. Nerušené počúvanie získate vďaka filtru hluku ANC. Naopak, pokiaľ chcete zostať v kontakte so svojím okolím využijete funkciu Smart Ambient. Ponuku top funkcií uzatvára podpora hlasových asistentov, stačí poklopať na slúchadlo a aktivovať si ho.

Okrem trendového dizajnu a pokročilým funkciám rýchlo zistíte, aké pohodlné sú tieto slúchadlá. Veľkú zásluhu má na tom nízka hmotnosť (210 g) a mäkký čalúnený hlavový pás. Hudbu môžete počúvať až 50 hodín (s ANC je to 40 hodín), k slúchadlám si však viete pripojiť aj 3,5 mm audio konektor, takže používať ich dokážete aj s úplne vybitou batériou.

Keď slúchadlá Live 460NC nepoužívate, automaticky sa pozastaví prehrávanie a keď ich opäť zdvihnete, prehrávanie sa obnoví. Funkcia Fast Pair od Google zjednoduší párovanie slúchadiel s kompatibilnými zariadeniami bežiacimi na Androide.

Viacbodové pripojenie umožní prepínanie z jedného Bluetooth zariadenia na druhé. Viete sa jednoducho prepnúť z videa, ktoré pozeráte na notebooku na prichádzajúci hovor zo smartfónu.

Dynamické meniče majú impedanciu 32 ohmov a frekvenčný rozsah 20 Hz až 20 kHz. Bezdrôtový prenos zabezpečuje Bluetooth 5.0 s profilmi HFP V1.7, A2DP V1.3 a AVRCP V1.6. Polymérovú lítium-iónovú batériu s kapacitou 750 mAh nabijete na 100 % za dve hodiny. Funkcia rýchlonabíjania dodá už za 10 minút ďalšie 4 hodiny počúvania.

Za JBL LIVE 460NC zaplatíte len 129 eur, na výber sú v čiernom, bielom modrom a ružovom prevedení.

JBL LIVE 660NC

Over ear slúchadlá JBL LIVE 660NC majú 40 mm meniče s nezameniteľným zvukom JBL Signature Sound. Ich frekvenčný rozsah je 16 Hz až 20 kHz, čo sú naozaj impozantné parametre. Zvuk však nie je jediné, čo robí z tohto modelu kandidáta na vášho audio kamaráta číslo jeden.

Ďalšou vychytávkou je technológia Adaptive Noise Canceling (ANC). Tá má na starosti filtrovanie nežiadúceho hluku. Aj v týchto slúchadlách sa nachádzajú funkcie Ambient Aware a TalkThru. Nechýba podpora hlasových asistentov, ktorých si vyvoláte hlasovým povelom, alebo poklepaním na mušľu.

Slúchadlá vám vydržia hrať až 50 hodín (40 s ANC), samozrejmosťou je podpora rýchlonabíjania. Vďaka funkcii Fast Pair od Google si ich bleskurýchlo spárujete s podporovanými Android zariadeniami. Z ďalších praktických funkcií môžeme spomenúť automatické prehrávanie a pozastavenie ak si dáte slúchadla dole z uší. Viacbodové pripojenie vám umožní prijať hovor aj keď slúchadlá využívate na druhom zariadení (napr. pozeráte na tablete video z YouTube).

Aj v JBL LIVE 660NC môžete komfortne telefonovať vďaka mikrofónovej technológii, ktorá umožňuje kvalitné stereo hovory.

Hmotnosť slúchadiel je 256 gramov, litium-polymérová batéria má kapacitu 750 mAh, z 0 na 100 % sa nabije za 120 minút. 10-minútové rýchlonabíjanie vám dodá energiu na 4 hodiny počúvania. Dynamické meniče majú 32 impedanciu ohmov a citlivosť 97 dB pri 1 kHz/1mW. Bluetooth 5.0 podporuje profily HFP V1.7, A2DP V1.3 a AVRCP V1. Výrobca dodáva so slúchadlami aj puzdro, využijete ho počas cestovania.

Ak rozmýšľate, koľko vyjde tento model, zrejme vás jeho cenou potešime. Za JBL LIVE 660NC zaplatíte len 179 eur. Vybrať si môžete z troch farieb – bielej, čiernej a štýlovej modrej.

JBL LIVE PRO+ TWS

Ak sa vám zdajú prvé dva modely príliš veľké a chceli by ste niečo nenápadnejšie, no rovnako kvalitné, tak model JBL LIVE PRO+ TWS je pre vás ako ušitý.

Výrobca dokázal do miniatúrneho zariadenia vtesnať pokročilé technológie vrátane adaptívneho potláčania hluku s funkciou Smart Ambient a JBL Signature prinášajúcou špičkový zvuk s dôrazom na basové tóny. K prémiovému zariadeniu od JBL už tradične patria funkcie Dual Connect + Sync a Fast Pair.

O kvalitné audio sa starajú 11 mm dynamické meniče s impedanciou 16 ohmov a frekvenčným rozsahom 20 Hz až 20 kHz. LIVE PRO + TWS využívajú tri špičkové mikrofóny. Jeden potlačí šum vetra a redukuje okolitý hluk, duálny mikrofón zachytí váš hlas mimoriadne čisto a postará sa o kvalitné telefonovanie.

Výdrž batérie je 28 hodín, 7 hodín zvládnu samotné slúchadlá, ďalších 21 hodín získate dobitím v puzdre. Super jednoduché nabíjanie doma aj na cestách zabezpečí JBL Live Pro+ TWS Speed Charge a bezdrôtové nabíjanie kompatibilné so štandardom Qi.

Za JBL LIVE PRO+ TWS zaplatíte 179 eur. Na výber sú v čiernej, bielej, pieskovej a ružovej farbe.

Pošlite článok známemu