Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

Keď hudba nie je na vedľajšej koľaji: JBL Flip 6

TechBox

24.01.2022

Najnovšia generácia odolného bezdrôtového reproduktora JBL Flip 6 prichádza s vylepšeným zvukom, o ktoré sa postaralo viac meničov a poteší väčšou odolnosťou voči poveternostným vplyvom. Čo sa nezmenilo je tradičný zvuk a kvalitné prevedenie reproduktora.

Po rozbalení z krabičky na nás čakal reproduktor. Do redakcie prišiel model v klasickej čiernej farbe, na výber je však v naozaj širokej palete farieb (modrá, zelená, sivá, ružová, červená, maskáčová, mätová a biela).

Mnohých možno sklamú malé rozmery reproduktora, avšak dnes už netreba na dobrý a hutný zvuk masívne meniče. Kompaktné rozmery tak predstavujú pre používateľa bonus a nie nevýhodu. Zvlášť, ak ho bude využívať aj na to, na čo je určený – na prenášanie.

Po spárovaní so smartfónom sme netrpezlivo zapli Play a… Naše očakávania nás nesklamali, Flip 6 ostal verný tradícii a zaplavil redakciu plným zvukom. Výrobca novinku vybavil dvojpásmovými reproduktormi, konkrétne výškovým meničom a dvojpásmových basových žiaričov. Je až neskutočné, čo také malé „telíčko“ dokáže vykúzliť. Veľmi rýchlo vám rozprúdi krv tanečnými melódiami s poctivou dávkou basov, ale problém mu nerobia aj rockové, či dokonca džezovo ladenejšie štýly. Frekvenčná odozva Flip 6 je 63 Hz až 20 kHz, čo je naozaj veľmi slušné. Výstupný výkon je 20 W RMS (basy) a 10 W RMS (výšky).

Na pogumovanej spodnej strane, ktorá zároveň slúži aj ako podstavec sa nachádzajú základné tlačidlá. Naľavo je umiestnené tlačidlo Power, vedľa neho je párovanie cez Bluetooth (5.1). Nasleduje kontrolka a USB-C port.

Počas reprodukcie si viete regulovať intenzitu reprodukcie tlačidlami + a -. Nechýba tlačidlo Play (na pravej strane), ktorým zapnete, resp. stopnete prehrávanie a „nekonečno“ (na ľavej strane), slúži na pripojenie ďalšieho kompatibilného reproduktora (PartyBoost). Na bokoch reproduktora sú membrány basových reproduktorov a vy doslova vidíte ako kmitajú.

Reproduktor je vodotesný a prachotesný (IP67), takže si ho môžete vziať teraz na lyžovačku a v lete na „plávačku“ s tým, že nemusíte dávať pozor, aby sa mu niečo nestalo.

JBL Flip 6 podľa údajov výrobcu ponúka 12-hodinovú výdrž. Počas testovania sa nám podarilo vybiť reproduktor po 12 hodinách a 15 minútach (pri intenzite hlasitosti zhruba na 45 %). Výrobca do zariadenia zabudoval ochranu napájania. Čo to ale znamená? Opäť lepší pokoj v duši. Ak aj zmoknete, alebo spadnete do bazéna aj s reproduktorom, nemusíte sa ho potom báť pripojiť k nabíjačke. Ak systém deteguje vodu, soľ či iné chemikálie, preruší nabíjanie a upozorní vás na problém.

Flip 6 je možné použiť aj v režime PartyBoost, kde ho môžete pripojiť k druhému kompatibilnému reproduktoru JBL a zvýšiť tak hlasitosť, ako aj priestorové podanie zvuku. Mimochodom, Flip 6 podporuje pripojenie až dvoch zariadení (smartfón, tablet) a striedavo tak púšťať najlepšie piesne bez toho, aby ostalo trápne ticho. Vyskúšal sme si to, je to naozaj parádna funkcia!

Najnovšia generácia prenosného reproduktoru JBL Fllip 6 sa predáva za 139 eur. Pri výbere nového Bluetooth reproduktora určite zaraďte tento model do užšieho výberu, získate v ňom praktické a odolné zariadenie s vynikajúcim zvukom.

Pošlite článok známemu