Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

Poznáme slúchadlá bez kompromisov – JBL TUNE 230NC TWS

TechBox

14.01.2022

JBL rozširuje svoju sériu plne bezdrôtových slúchadiel (TWS) o model TUNE 230NC TWS. Novinka disponuje aktívnym filtrom hluku a ponúka veľmi dobrý pomer medzi kvalitou, výbavou a cenou.

Slúchadlá JBL TUNE 230NC TWS ponúkajú plný zvuk JBL Pure Bass. O ten sa starajú 6 mm dynamické meniče s frekvenčnou charakteristikou 20 až 20 000 Hz a impedanciou 16 ohmov. V slúchadlách sú umiestnené 4 mikrofóny, takže vás bude dobre rozumieť na druhom konci linky, ale aj vy budete počuť hlasy a zvuky okolia jasne a čisto.

Aktívne potlačenie hluku má na starosti funkcia Smart Ambient. Ide o technológiou ANC s dvomi mikrofónmi, ktoré dokážu minimalizovať rušivé okolie. Vy sa tak môžete naplno venovať hudbe, filmu, alebo rozhovoru so šéfom, či svokrou.

Nemenej obľúbená je funkcia Ambient Aware, tá je akýmsi protipólom Smart Ambient, pretože vďaka nasadeným slúchadlám nestratíte kontakt s okolím. Základnú zostavu smart funkcií uzatvára TalkThru. Umožní vám uskutočniť krátky dialóg bez toho, aby ste si museli dávať slúchadlá dole z uší a potom ich opäť nasadzovať. Dobrým príkladom môže byť objednávka kávy v kaviarni.

Prepracovaná konštrukcia slúchadiel spĺňa certifikát IPX4, pokojne si ich môžete nasadiť pri intenzívnom tréningu, sú totiž odolné voči potu a dažďu.

Absolútnou vychytávkou je výdrž batérie. Pri vypnutom ANC je to 10 hodín, ak si zapnete filter hluku, máte k dispozícii nadštandardných 8 hodín. Puzdro vám dodá energiu na ďalších 30 hodín, takže slúchadlá vám môžu robiť spoločnosť až 40 hodín. Slúchadlá a puzdro si nabijete zhruba za 2 hodiny cez USB-C kábel.

O bezdrôtový prenos zvuku sa stará Bluetooth 5.2. So smartfónom si slúchadlá spárujete cez aplikáciu JBL Headphones (Android, iOS). V nej si prispôsobíte zvuk a vyladíte nastavenia tak, aby vám čo najviac vyhovovali.

Hmotnosť jedného slúchadla je 5,1 g, nabíjacie puzdro má 47,3 g. V balení nájdete okrem slúchadiel a nabíjacieho puzdra USB-C kábel aj tri páry rôznych veľkosti nástavcov do uší. JBL TUNE 230NC TWS sú k dispozícii v štyroch farbách – v čiernej, modrej, ružovej a bielej.

Slúchadlá si viete kúpiť za 99 eur, čo je vzhľadom na ponúkané funkcie veľmi dobrá cena a vy tak nebudete musieť robiť kompromis medzi kvalitným a cenovo prijateľným zariadením.

Ak vám nevyhovuje dizajn a konštrukcia slúchadiel TUNE 230NC, môžete siahnuť po modeli JBL TUNE 130NC TWS. Ide o podobné slúchadlá, majú teda ANC s funkciou Smart Ambient, JBL Pure Bass zvuk a 40-hodinovú výdrž na jedno nabitie. Odlišujú sa hmotnosťou slúchadiel aj puzdra (5,7/40,4 g), sú na výber iba v troch farbách (biela, modrá, čierna) a disponujú väčšími meničmi (10 mm). Aj v prípade tohto modelu je cena 99 eur.

Pošlite článok známemu