Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

3D zvuk, od ktorého sa nebudete vedieť odtrhnúť. JBL Bar 1300

TechBox

14.09.2023

Len pred pár rokmi bol vrcholom domácej zábavy pripojiť k telke domáce kino. Dnes je všetko inak a oveľa lepšie – kvalitnejšie, priestorovejšie, hlasnejšie a bezdrôtové.

Každý, čo len trošku náročnejší divák vie, že to pravé orechové získa pomocou šikovného zariadenia s označením soundbar. JBL Bar 1300 je systém, ktorý ďaleko prekonáva tie najodvážnejšie očakávania.

JBL 1300 nie je len bežný soundbar, aký si kúpite u každého operátora. Je to starostlivo vyladený 11.1.4 kanálový zvukový systém, ktorý v sebe skrýva množstvo reproduktorov, výkonné zosilňovače, precízne vyladenú akustiku, ale i skutočný 3D priestorový zvuk Dolby Atmos a DTS:X.

Audio systém má funkciu MultiBeam a šesť hore prúdiacich meničov. Z toho štyri v soundbare, zvyšné dva nájdete v odnímateľných priestorových reproduktoroch, ktoré poskytujú výkonný 3D priestorový zvuk. Tieto reproduktory sa napájajú batériou, takže nemusíte riešiť ťahanie a schovávanie káblov, ale naplno sa sústrediť na video obsah – či už sú to filmy, hudba, alebo hry.

Celkový výstupný výkon je neuveriteľných 1 170 W. Ak k tomu prirátate realistické basy z 10″ subwoofera, zrejme sa prestanete čudovať prečo sa miestnosť trasie. Basové tóny sú síce potrebné, ale nezaškodí ponoriť sa do dialógov, ktoré posúvajú dej dopredu. Ani tu JBL netrochárilo. Vďaka technológii PureVoice máte zaistené, že vám nikdy neunikne ani slovo. A to i vtedy, keď sú všetky ostatné zvuky veľmi hlasné.

Kto rád počúva hudbu, môže si jednoducho vychutnať svoje obľúbené songy v tej maximálne možnej kvalite. Zvolíte si streamovanie pomocou AirPlay, Alexa Multiroom Music, alebo Chromecast built-in, tie vám spolu ponúkajú viac než 300 možností streamovania hudby.

Poďme ďalej, JBL Bar 1300 toho ponúka ešte viac, dokážete si ho spárovať aj s vašim Bluetooth zariadením. Chcete vyjsť na terasu a bez hudobného podmazu no nie je ono? Žiaden problém, vezmite si jeden z odnímateľných reproduktorov. Ak zoberiete obidvaja, dostanete k dispozícii výkonný stereo zvuk. Pre vás a vašich priateľov sa môže začať zábava, alebo pokojný relax pri počúvaní podcastov, či audio kníh. Odnímateľné reproduktory poskytnú až 10 hodín hudby, kým ich budete musieť pripojiť k soundbaru a nechať nabiť.

Vychutnajte si nekomprimovaný priestorový zvuk Dolby Atmos prostredníctvom jediného HDMI kábla vďaka pripojeniu HDMI eARC. HDMI vstupné pripojenie ponúka aj kvalitu videa so 4K rozlíšením z kompatibilného video prehrávača, alebo hernej konzoly.

Tak ako je každý priestor iný, je iná aj jeho akustika. Výnimočná funkcia kalibrácie zvuku zaistí, že JBL Bar 1300 poskytuje najlepšie 3D priestorové efekty. Takto máte istotu, že nech je váš interiér a usporiadanie miestnosti akékoľvek, vždy sa môžete spoľahnúť na prispôsobený zvuk.

Pomocou aplikácie JBL One si cez ekvalizér upravíte zvuk, prispôsobíte nastavenia, či prechádzate integrovanými hudobnými službami. Výhodu je, že okrem soundbaru môžete takto ovládať všetky kompatibilné reproduktory od JBL, vrátane mimoriadne najnovších modelov Charge 5 Wifi, či Boombox 3 WiFi.

JBL Bar 1300 má skutočne až 11.1.4 kanálov, výstupný výkon soundbaru je 650 W, výkon priestorových reproduktorov je 2x 110 W a subwoofera 300 W. Frekvenčná odozva je 33 až 20 000 Hz. Zariadenie vás nesklame ani konektivitou. Čaká tu na vás 1x optický vstup, Bluetooth 5.2 a 3x HDMI port vrátane eARC a podpory pass-through (HDR10, Dolby Vision).

Čo poviete na tento unikátny, multikanálový a výkonný systém? JBL Bar 1300 uspokojí každého náročného poslucháča, resp. diváka a prinesie mu mimoriadny zážitok. Bez kompromisov, bez toho, aby sa musel v niečom uskromniť, či dokonca privrieť oči.

Súvisiace produkty

Pošlite článok známemu