Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

JBL Authentics 200: Takto má vyzerať reproduktor do bežnej izby

TouchIT

08.12.2023

Reproduktory z radu Authentics sme už testovali v našej redakcii. Mali sme model 300 aj 500, novinka s označením 200 je cenovo najdostupnejšia z celej tejto rady.

Návrat do minulosti

Rad Authentics už v JBL bol, konkrétne v roku 2014 to bol model L16. Authentics je synonymum pre retro dizajn avšak plný modernej technologickej výbavy. Na povrchu nájdeme imitáciu kože, konkrétne veľmi vernú imitáciu. Vpredu je kovový rám z pozláteného hliníka a celkom vpredu je 3D tvarovaná mriežka Quadrex. Celok vyzerá veľmi dobre a repro sa dnes hodí do akéhokoľvek štýlu.

Rad Authentics a jeho dizajn

Model 200 je stolový, nie je teda vybavený batériou ani rúčkou na pohodlné prenášanie, ako je to v prípade modelu Authentics 300. Je teda napájaný zo siete a produkuje stereofónny zvuk.

Na hornom paneli tohto zariadenia sú tri otočné ovládače. Takto priamo ovládate hlasitosť, pozastavujete a opakovane spúšťate prehrávanie hudby a ovládate podanie výšok a basov. Intenzitu nastavenia otočných prvkov vidíte pomocou svetelného pruhu okolo nich. Tiež sú to tlačidlá na Bluetooth párovanie a označenie obľúbenej pesničky v mobilnej aplikácii. Význam tohto tlačidla sa dá ďalej upraviť.

Technologická výbava

Z moderných technológií je tu Bluetooth 5.3, dvojpásmová Wi-Fi, Chromecast ale aj AirPlay. Na zadnej je konektor RJ-45 pre Ethernet, USB-C na nabíjanie externých zariadení a 3,5 mm jack na externý káblový vstup zvuku. Authentics 200 je možné ovládať hlasovo vďaka obom integrovaným asistentom Alexa aj Google Assistant.

Aplikácia JBL One a zvuková výbava

Určite odporúčame nainštalovať mobilnú aplikáciu JBL One, keďže práve pomocou nej sa dajú nastavovať detailné parametre zariadenia a pripájať streamovacie služby.

JBL Authentics 200 obsahuje dva 2,5 cm výškové reproduktory a 5-palcový stredobasový reproduktor. Ten v kombinácii so 6-palcovým pasívnym žiaričom a integrovaným výkonným zosilňovačom ponúka kvalitný zvuk. Ako sme si vyskúšali, toto zariadenie generuje bohatý zvuk, s hlbokými basmi a čistými výškami. Výkon je nižší ako v prípade modelov 300 a hlavne 500, ale plne postačuje na ozvučenie bežnej obývačky. Výhodou modelu Authentics 200 sú práve malé rozmery a teda sa zmestí aj do menšej detskej izby.

Spomenutý výkonový zosilňovač obsahuje digitálny signálový procesor. Jeho úlohou je úprava zvuku v reálnom čase. Prispôsobuje podanie zvuku možnosťami tohto reproduktora a ako celok to znie veľmi dobre.

Automatická kalibrácia a multiroom prehrávanie

Authentics 200 podobne, ako aj ďalšie reproduktory z tejto rady funguje tak, že po prvom zapnutí sa na daný priestor kalibruje. Pritom sa negeneruje počuteľný zvuk a ani sa štart zariadenia zbytočne nepredlžuje. Je to dôležité, lebo každý priestor má svoje parametre a výhodné mať všetko nastavená podľa konkrétnych parametrov.

Ďalšou výhodou tohto zariadenia je možnosť zaradenia Authentics 200 do multiroomovej zostavy. To, čo bude prehrávať tak môžete ovládať z akéhokoľvek zariadenia vo vašej domácej sieti.

Celkovo je Authentics 200 od JBL vynikajúcim riešením sa prehrávanie hudby v menších priestoroch. Dobre vyzerá, veľmi dobre hrá a páči sa nám moderná technologická výbava.

Pošlite článok známemu