Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

JBL Charge 5 WiFi: Modernizovaná legenda

NexTech

27.07.2023

Reproduktor JBL Charge 5 je u používateľov obľúbený model pre svoju výdrž, kvalitu zvuku a odolnosť. Preto nečudo, že na jeho základe je teraz postavená novinka JBL Charge 5 WiFi.

Ako už názov naznačuje, JBL Charge 5 WiFi dostal do vienka okrem bluetooth aj pripojenie Wi-Fi, ktoré zásadným spôsobom mení hru. Je to však mimoriadne dôležitá zmena, pretože s Wi-Fi sa z novinky stáva multiroomový reproduktor, ktorý môžete zaradiť do svojej siete a ovládať ho z akéhokoľvek pripojeného zariadenia. JBL Charge 5 WiFi tak teraz môžete na cestách používať s pripojením k smartfónu alebo inému zariadeniu cez bluetooth a po návrate domov sa pripojí k WLAN a môže prehrávať obsah až do kvality hi-res audio s 24 bitmi a 96 kHz cez Apple AirPlay 2, Google Chromecast, Spotify Connect a Amazon MRN. Rôzne streamingové služby môžu byť tiež prístupné priamo cez aplikáciu JBL One, ktorá, samozrejme, umožňuje individuálne nastavenie relevantných zvukových parametrov. Na cestách je stále prvou voľbou bluetooth, vývojári teraz navyše používajú verziu 5.3 s podporou Bluetooth LE, ktorý zaručuje stabilné dátové pripojenie za všetkých okolností. Už tradične je reproduktor odolný proti všetkým poveternostným podmienkam so stupňom ochrany IP67. Keďže jeho rozmery nepresahujú 223 × 97 × 94 mm a má hmotnosť len 1 kg, môžete ho bez problémov vziať so sebou vždy, pretože sa zmestí do každej tašky a príliš nezaťaží. Veľmi slušnú výdrž zabezpečuje integrovaná 3,69 V lítiovo-iónová batéria s kapacitou 14 100 mAh, ktorá ponúka čas prehrávania až 20 hodín.

Tradične sú reproduktory série JBL Charge použiteľné aj ako powerbank. Nabíjanie sa vykonáva cez USB, pričom okrem portu USB-A na nabíjanie akéhokoľvek zariadenia je k dispozícii aj port USB-C na nabíjanie samotného JBL Charge 5 WiFi. Výrobca uvádza, že na porte USB-A je k dispozícii 5 V a 2 A. V balení je zahrnutý nabíjací kábel s USB-C.

Aj napriek pomerne kompaktným rozmerom ponúka nový JBL Charge 5 WiFi bohatý zvuk. Zabezpečuje ho dvojica reproduktorov, širokopásmový podlhovastý s rozmermi 53 × 93 mm a výškový reproduktor 20 mm, oba sú poháňané zosilňovačmi triedy D a DSP-based so spracovaním signálov s 30 wattmi pre širokopásmový reproduktor a ďalšími 10 wattmi pre výškový reproduktor. Frekvenčný rozsah siaha od 60 Hz do 20 kHz. Skutočnosť, že JBL Charge 5 WiFi dokáže podľa špecifikácií reprodukovať hi-res audio, je teda skôr teoretická. Napriek tomu reproduktor výborne hrá. Zvuk je rozprestretý cez celé spektrum, je úderný a veľmi čistý. Výborne si poradí s basmi, tie síce nie sú dunivé, no dokáže ich reprodukovať aj pri plnej hlasitosti bez skreslenia. Výšky a stredné tóny sú výrazné a čisté. Skrátka radosť počúvať. Hlasitosť je viac než dostatočná aj na ozvučenie väčšej miestnosti či stanu.

Obal reproduktora je vyrobený z recyklovaného plastu a z recyklovaného materiálu je aj kryt reproduktora. Balenie FSC je z certifikovaného papiera potlačeného sójovým atramentom. Reproduktor sa dodáva v elegantnej čiernej farbe so zlatými dizajnovými akcentmi.

Plusy, mínusy

+ Výbava, konektivita, kvalita zvuku, odolná konštrukcia, ovládanie
- Nič podstatné

Súvisiace produkty

Pošlite článok známemu