Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

JBL CHARGE ESSENTIAL 2: Užite si nekonečnú párty

NexTech

18.11.2022

Druhá generácia modelu Charge Essential zostáva verná svojmu názvu a prináša v jednom zariadení prenosný bluetoothový reproduktor s veľkou batériou a kvalitným zvukom a funkcie powerbanku. Tak ako všetky modely Charge je cielený predovšetkým na mladú klientelu, ktorej ponúka atraktívny dizajn v decentnej sivo-čiernej farbe a odolnosť proti vode. Pýši sa certifikáciou IPX7, takže bez problémov prežije výlety do prírody aj divokú párty, pri ktorej sa môže ocitnúť v bazéne alebo zostať na daždi. Oproti predchádzajúcej generácii reproduktor o pár milimetrov narástol vo všetkých rozmeroch a zvýšila sa aj hmotnosť. Za to sa však odvďačí väčšou batériou, vyšším výkonom aj modernejšou verziou technológie bluetooth.

Zvuk má na starosti dvojica meničov, hranatý širokopásmový s rozmermi 52 × 90 mm a výškový s priemerom 20 mm. Lepšiu reprodukciu basov a rozptýlenie zvukového poľa zabezpečuje dvojica pasívnych žiaričov po stranách. Batéria má teraz 7500 mAh, a tak umožní počúvanie hudby takmer 20 hodín. Nabíjanie ďalšieho zariadenia je možné výkonom 5 W. Reproduktor je parametrami podobný modelu Charge 5, na rozdiel od neho však nepodporuje funkciu PartyBoost, ktorá umožňuje spárovať dva reproduktory kompatibilné s JBL PartyBoost na stereofónny zvuk alebo na ozvučenie väčšieho priestranstva. Na druhej strane, ak túto funkciu nepotrebujete, je práve Charge Essential 2 výbornou voľbou, navyše ušetríte 30 eur.

Prehrávanie zvuku zabezpečuje zosilňovač s výkonom 30 W pre širokopásmový a 10 W pre výškový menič. Nabíjanie je zabezpečené konektorom USB-C, ktorý je na zadnej strane pod gumovou krytkou spolu s nabíjacím konektorom USB-A pre externé zariadenia. Batériu reproduktora môžete nabíjať výkonom 15 W, takže ju dobijete asi za 4 hodiny. V prednej časti je na malom červenom štítku logo JBL. Naspodku je 5 bielych LED na indikáciu stavu nabitia a nabíjania. Povrch je tradične z kombinácie balistickej tkaniny a silikónových doplnkov.

Zaujímavý je rad šikmých silikónových pásikov na spodnej strane, ktoré zabezpečujú stabilné státie aj na šikmých povrchoch. Ovládacie tlačidlá majú podobu piktogramov svojich funkcií. Zvuková stránka rozhodne nesklame. Výškový menič posúva zvuk o úroveň vyššie, pričom si reproduktor so cťou poradí aj s hlbšími basmi. Výkonu je na rozdávanie a v interiéri sa len málokedy dostanete na limity zariadenia.

Novinka poskytuje jasný a čistý zvuk, vďaka ktorému si vychutnáte vokály aj inštrumentálne skladby. Zvuk je prirodzený a neskreslený aj pri najvyšších hlasitostiach, ale vyháňať výkon na maximum mu príliš nesvedčí. Výšky sú veľmi dobre vykreslené, stredy a basy dobre definované. Pri najnižších tónoch mu trocha dochádza dych, ale aj tak si basov užijete dostatok. Pri dlhších posedeniach určite oceníte výbornú výdrž, ktorá môže dosiahnuť až 20 hodín, takže zábavy si užijete viac ako dosť. Reproduktor si budete môcť kúpiť v JBL Black Friday ponuke za skvelých 127.49 €, čiže so zľavou 15%.

Súvisiace produkty

Pošlite článok známemu