Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

JBL slúchadlá na behanie aj plávanie

TouchIT

23.11.2022

Oba modely sú úplne bezdrôtové a prispôsobené tak, aby ste ich mohli využiť v pohybe a nemuseli sa obávať dažďa alebo pádu do vody. Keď sa zašpinia, jednoducho ich umyjete. Ktoré iné TWS slúchadlá toto dokážu? Napovieme vám – je ich na trhu minimum.

JBL Reflect Flow PRO

Prepracované slúchadlá z prémiového segmentu priamo určené na športovanie. Odporúčame ich aj v prípade, že nebudete robiť rekordy, ale občas si zašportujete, chcete so sebou hudbu alebo len odolnejšie slúchadlá. Tých na trhu nie je mnoho a výrobcovia poskytujú napríklad aktívne odhlučnenie. No skutočnú odolnosť voči vode, teda IP68 aj na ponorenie, však nenájdete. Tu máte všetko, aj odolnosť, rozšírené možnosti nastavenia cez aplikáciu a ešte aj kvalitný zvuk.

Súčasťou balenia sú aretačné návleky v štyroch veľkostiach, aby vám slúchadlá nevypadávali z ucha. Držia dobre a keď ich chcete mať pri chôdzi alebo v kancelárii, nie je treba ich mať s návlekmi. Spôsob použitia je na vás, rovnako tak aj nastavenie dotykových plôch. Samostatne pre ľavé a pravé slúchadlo. Je tu možnosť prideliť nastavenie hlasitosti podľa počtu ťuknutia, ovládanie skladieb, ANC režimu alebo napríklad hlasového asistenta.

Špecialitou je hlasový režim Voice Aware s tromi stupňami citlivosti, aby ste počuli pri rozprávaní svoj aj cudzí hlas. Prekvapila nás možnosť ponechaného ANC aj keď sa slúchadlá odpoja od zdroja zvuku. Je ale na vás, či si tento režim ponecháte za cenu vyššej energetickej spotreby. Softvér ukazuje stav nabitia slúchadiel aj nabíjacej škatuľky. Tá podporuje bezdrôtové nabíjanie Qi a aj vo forme LED pásika ukazuje približný stav nabitia.

Magnetické prichytenie slúchadiel je silné, treba si zvykať na ich vyberanie. Škatuľka je rozmernejšia, ale poskytne dve úplné nabitia slúchadiel, teda celkovo 30 hodín bez potreby hľadať externý zdroj energie s vypnutou funkciou ANC.

Dajú sa pripojiť k dvom zdrojom zvuku zároveň a ešte tu je technológia, ktorá umožňuje použiť ktorékoľvek slúchadlo, aj keď sa bude druhé nabíjať. Za zmienku stojí ešte funkcia Check My Best Fit, ktorá na základe zvukovej analýzy a mikrofónov zmeria šírenie zvuku a či máte slúchadlá dobre založené v uchu.

Kvalita zvuku je vynikajúca, smelo sa môže rovnať s drahšími slúchadlami. Zvuk je plný a basový so zreteľným podaním stredov a výšok. Priamo v aplikácii je vlastný ekvalizér s preddefinovaným nastavením aj vlastným prispôsobením. Výrobca svoj zvuk nazýva JBL Signature.

JBL Endurance Race TWS

Lacnejšie slúchadlá bez aktívneho odhlučnenia. Rovnako sú odolné voči nepriaznivým podmienkam a predurčené na zmoknutie alebo spotenie. Aretačné vložky sa dajú odstrániť a môžete ich používať bez nich. Slúžia však na to, aby udržali slúchadlá vo vami nastavenej polohe. Štandardne ich teda vložíte do ucha a pootočením sa ich pozícia upevní.

Rovnako majú výdrž do 30 hodín a každé slúchadlo môže pracovať samostatne. Takisto ho samostatne nastavujete. Na niektoré funkcie ich ale musíte mať pripojené k smartfónu obe. To nie je nič neobvyklé, a tak ich zrejme budete používať.

Nedá sa napríklad nastaviť interval vypnutia, keď sa nepoužívajú, ak je pripojené len jedno slúchadlo. ANC tu nie je, avšak máte tu funkcie Ambient Sound Control, ktorými si ovládate priepustnosť zvukov z okolia alebo jemné stíšenie reprodukcie, aby ste nemuseli slúchadlá vyberať z ucha. Tieto nastavenia má veľký počet slúchadiel od JBL a mnohí ich možno už poznáte.

Výrobca používa zvukové ladenie JBL Pure Bass. Aplikácia je tá istá, ako v prípade vyššieho modelu, je totiž kompatibilná s viacerými slúchadlami. Zvukovo ich hodnotíme takisto pozitívne a rozdiely v reprodukcii nie sú veľké. Vlastne by sa dalo tvrdiť, že sú minimálne až na nerozoznanie. Kvalitou hudby sú vynikajúce, nemôžete pri nich spraviť chybu.

Nabíjacia škatuľka je v tomto prípade menšia, nemá podporu bezdrôtového nabíjania, ale rovnako má USB-C konektor.

Verdikt

JBL Reflect Flow PRO sú špičkové slúchadlá s jasným zameraním na športovanie. Nie sú to ale extra veľké kúsky a stále by ste ich na prvý pohľad nerozoznali od bežných „kancelárskych“ slúchadiel. Majú vynikajúci zvuk, dobre držia a majú aj dobre prepracovanú aplikáciu. Máloktoré slúchadlá na trhu ich prekonajú.

JBL Endurance Race TWS sú zvukovo rovnako vynikajúce. Priame zvukové porovnanie s Reflect Flow PRO je ťažké, no drahšie nám zneli lepšie. Možno práve vďaka efektu ANC a odhlučneniu od okolia. Ak máte ale nižší rozpočet, tieto stoja 99 eur a získate ozaj vysokú (a odolnú) hodnotu za svoje peniaze. Aktuálne platí akcia, a tak si ich kúpite za cenu 79 eur.

Súvisiace produkty

Pošlite článok známemu