Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

JBL Soundgear Sense otvárajú príležitosti pre každého

TechBox

06.12.2023

Ste športový nadšenec a hľadáte ideálne plne bezdrôtové slúchadlá? Už nemusíte, ste na správnom mieste. JBL Soundgear Sense prinášajú svieži vietor vo svete slúchadiel.

Novinka predstavuje vítanú inováciu potvrdzujúcu, že JBL patrí medzi špičku v tomto odvetví. Slúchadlá si budete môcť užívať dlhé hodiny bez akéhokoľvek obmedzovania. Ako je to možné?

JBL Soundgear Sense je prvý model výrobcu, ktorý prináša slúchadlá s open-ear konštrukciou. Vedenie zvuku má na starosti technológia JBL OpenSound s vedením vzduchu, ktorá úplne neuzavrie zvukovod. Takéto riešenie predstavuje prirodzený audio zážitok, no do okolia uniká len minimum zvuku. Takýmto spôsobom je akustický tlak smerovaný cez vlny smerom k ušiam no zároveň opačná fáza znižuje rozptyl zvuku. Vy teda počúvate svoj obľúbený obsah podobne, ako keby ste mali zapnuté reproduktory, s jedným rozdielom – zvuk počujete iba vy, nie aj vaše okolie.

Výsledok je podivuhodný. Vychutnáte si zvuk bez toho, aby ste vyrušovali okolie. Ďalším benefitom je, že Soundgear Sense sú priložené k vaším ušiam a nezapchávajú zvukovod, čiže nestratíte kontakt so svojim okolím.

JBL Soundgear Sense sú miniatúrne reproduktory položené na vaše uši tak, aby ste všetko počuli bez toho, že prestanete vnímať svet okolo vás.

Slúchadlá držia na ušiach flexibilné háčiky, ktoré sa otáčajú podľa potreby. Môžete si vybrať, či sa chcete viac sústrediť na hudbu, resp. telefonáty, alebo získať viac zvuku z okolia. Odnímateľný nákrčník sa postará o bezpečné uchytenie počas športov a tréningov. Stupeň ochrany IP54 znamená, že slúchadlám neuškodí pot, alebo mierny dážď.

Pýtate sa, aký zvuk získate z JBL Soundgear Sense? Napriek netradičnému konštrukčnému riešeniu prinášajú slúchadlá naozajstný hudobný zážitok. Zaujmú silnou reprodukciou nízkych tónov, príjemnými výškami a čistými strednými frekvenciami. Frekvenčná odozva v rozsahu od 20 Hz do 20 kHz a 16,2 mm meniče hovoria za všetko. My vám však prezradíme, že okrem kvalitných meničov stojí za vynikajúcim zvukom jedinečný algoritmus zvýrazňujúci basy.

Snímanie hlasu sa vyrovná kvalite reprodukcie. O to sa starajú 4 mikrofóny, takže váš hlas bude zreteľný a jasný i v zhoršených poveternostných podmienkach. Počas búrlivých jesenných dní to oceníte určite rovnako, ako my počas testovania slúchadiel.

JBL Soundgear Sense vydržia na jedno nabitie 6 hodín, no ďalších 18 hodín získate z nabíjacieho puzdra. Poteší funkcia rýchlonabíjania, stačí na 15 minút pripojiť USB-C kábel a razom máte k dispozícii ďalšie 4 hodiny. Nie je to skvelé? Pridajte k tomu Bluetooth vo verzii 5.3 a máte moderné slúchadlá na dlhú dobu.

Pohodlné je aj samotné používanie. Spárovanie prebehne automaticky po otvorení puzdra. Určite oceníte funkciu Dual Connect, vďaka nej môžete využívať nielen obe slúchadlá, ale aj jedno. To príde vhod napríklad pri telefonovaní, alebo počúvaní podcastov. Samotné ovládanie je dotykové – stačí sa dotknúť slúchadla a ovládať prehrávanie, prijímať hovory, alebo meniť hlasitosť.

Rozšírené možnosti ponúka aplikácia JBL Headphones (AndroidiOS). Umožní prispôsobiť si nastavenia vrátane gest dotykového ovládania. Pomôže nájsť zašantročené slúchadlo, ovládať okolitý hluk a ponúka režimy Smart Audio & Video.

Musíte uznať, že JBL Soundgear Sense sú jedinečné slúchadlá. Ich open-ear konštrukcia, 16,2 mm meniče, hybridný dizajn a dotykové ovládanie z nich robí neuveriteľne univerzálneho spoločníka doma, počas športu a prakticky akejkoľvek činnosti, ktorú práve vykonávate. Tento model naozaj otvára príležitosti pre každého.

Pošlite článok známemu