Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

JBL Tour Pro 2 / Priblížte sa k dokonalosti

NexTech

13.02.2023

Nové úplne bezdrôtové slúchadlá JBL Tour Pro 2 prichádzajú s dosiaľ nevídanou inováciou - displejom na puzdre, výborným potlačením hluku a špičkovým zvukom. Radia sa tak na vrchol ponuky výrobcu v oblasti slúchadiel do uší. Poďme sa na ne pozrieť podrobnejšie.

Keď píšem o nevídanej inovacii, je ňou nabíjacie puzdro s malým plnofarebným dotykovým displejom OLED s uhlopriečkou 1,45" na jeho boku. Displej v podstate nahradzuje mobilnú aplikáciu a z jeho 10-stranového ovládacieho menu môžete kompletne ovládať funkcie slúchadiel. Nezáleží totiž na tom, či máte slúchadlá pripojené k mobilu, hodinkám, PC, televízoru, alebo nejakému multimediálnemu prehrávaču, vždy máte k dispozícii všetky funkcie a možnosti slúchadiel. Dostupná je však aj mobilná aplikácia, ktorá umožňuje aj ďalšie, menej obvyklé nastavenia a update firmvéru. Vďaka displeju na puzdre môžete okrem nastavení spravovať hovory a prehrávanie, ovládať nastavenie zvuku alebo si nastaviť budík bez vyberania mobilu. Displej zobrazuje aj úroveň nabitia batérií v slúchadlách i v puzdre. Puzdro má sploštený tvar, takže sa dobre nosí vo vrecku. Slúchadlá patria do najvyššej triedy a tomu zodpovedajú aj technológie na palube. Vo výbave okrem iných je aj technológia Personi-Fi 2.0, ktorá na základe zmerania vášho sluchu a zadania veku optimalizuje parametre zvuku tak, aby presne zodpovedali vášmu sluchu.

Meranie každého zvukovodu prebieha vysielaním rôznych frekvencií. Po skalibrovaní si môžete vyskúšať rozdiel medzi pôvodným zvukom a po úprave. True Adaptive Noise Canceling využíva až 4 mikrofóny na snímanie hluku, aby sa slúchadlá prispôsobili okoliu v reálnom čase. Pri telefónnych hovoroch sa využíva až 6 mikrofónov, ktoré umožňujú čisté hovory aj v hlučnom alebo veternom prostredí. S funkciou VoiceAware si môžete vybrať úroveň príposluchu vlastného hlasu. Pri pohybe v mestskom prostredí poslúži technológia Smart Ambient, pomocou ktorej môžete počúvať aj zvuky okolia, aby vás napríklad nezrazilo auto. Slúchadlá ponúkajú aj vďaka výborným 10 mm dynamickým meničom výborný zvuk s plnými basmi a krištáľovými výškami. Pomocou funkcie JBL Spatial Sound si môžete napríklad pri filmoch alebo nahrávkach z koncertov vychutnať pôsobivý priestorový zvuk. Funkciou osobného zosilnenia zvuku Personal Sound Amplification si môžete upraviť vyváženie ľavého/pravého kanála a zosilniť hlasitosť konverzácie o +15 – 20 dB. Slúchadlá podporujú aj hlasové ovládanie pomocou Google Assistant alebo Amazon Alexa. Na pripojenie JBL Tour Pro 2 využíva najnovší štandard bluetooth 5.3 spoločne s technológiami automatického párovania Google Fast Pair alebo Microsoft Swift Pair.

Nové slúchadlá JBL Tour Pro 2 som testoval v rôznych prostrediach a potlačenie hluku funguje výborne. Kvalitou zvuku sa radia jednoznačne do prémiovej triedy.  Zvuk je plný, s výraznými basmi a čistými výškami a slúchadla výborne zvládajú jemné nuancie nástrojov aj surové vokály. Je vidieť že výrobca si na ich vyladení dal veľmi záležať. Páčila sa mi aj konštrukcia s tyčkami s mikrofónmi, vďaka čomu slúchadlá lepšie sedia v ušiach. Displej na nabíjacom puzdre je veľmi dobrý nápad, nielenže to zaujímavo vyzerá, ale podstatne rozširuje možnosti využitia slúchadiel. Za kvalitu sa však, samozrejme, platí, a tak nečudo, že prémiová je aj ich cena. Slúchadlá sú k dispozícii v čiernej a zlatej farbe.

PLUSY, MÍNUSY:

+ Výborný zvuk, účinné potlačenie hluku, puzdro s ovládaním, výbava
- Nič podstatné

Pošlite článok známemu