Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

JBL Tune 770NC: Komfortné slúchadlá s ANC

NexTech

20.07.2023

Slúchadlá typu over-ear čiže s mušľami obklopujúcimi ucho a s adaptívnym potláčaním hluku sú primárne určené na cestovanie lietadlom, vlakom či autobusom, aby ste si mohli svoju obľúbenú hudbu alebo podcasty vychutnať aj v hlučnejšom prostredí. Kvalitný zvuk pohodlných slúchadiel oceníte aj doma či na terase kaviarne, vtedy v tichom prostredí môžete tlmenie hluku, samozrejme, vypnúť. Subjektívne sú tieto slúchadlá veľmi pohodlné a napriek uzavretej konštrukcii je priestor mušlí pomerne dobre odvetraný. Čalúnenie mušlí je mäkké a po zložení slúchadiel z hlavy sa vráti do pôvodného tvaru. Hmotnosť 230 g svedčí o robustnej konštrukcii. Mušle sa dajú pootočiť o 90 stupňov, takže slúchadlá sú po zložení kompaktné a zmestia sa aj do tenkého kufríka. Testoval som slúchadlá v čiernom farebnom variante, v ponuke sú však aj modré, svetlofialové a biele varianty.

Slúchadlá umožňujú pripojenie káblom s 3,5 mm konektorom jack alebo bezdrôtovo cez bluetooth 5.3 s podporou LE audio. Napriek pribalenému káblu bude primárnou metódou pripojenia pravdepodobne bluetooth, aby vás nič neobmedzovalo v pohybe. Možnosť prepínania medzi dvoma zariadeniami pripojenými cez bluetooth umožní napríklad počas pozerania videa na tablete vo vlaku automatické prepnutie slúchadiel na telefón, aby ste mohli prijať hovor. Samozrejmosť je mikrofón, takže môžete telefonovať s nasadenými slúchadlami. Funkcia ANC umožňuje znížiť hluk okolia, predovšetkým v oblasti nižších frekvencií a monotónnych hlukov dopravných prostriedkov. Pásmo ľudského hlasu je utlmené menej, preto nie ste úplne zvukovo izolovaní od okolia. Funkcie Ambient Aware a TalkThru umožnia v prvom prípade pridanie zvukov z okolia a v druhom prípade vášho hlasu pri telefonovaní, inak by ste podvedome hovorili hlasnejšie. Kvalita mikrofónu je primeraná účelu čiže hlasovej komunikácii. Ovládanie je jednoduché a intuitívne, ovládacie prvky sú na pravej mušli. Pri prepínaní funkcií slúchadlá reagujú hlasovou reakciou v angličtine. V aplikácii JBL Headphones môžete ovládanie prispôsobiť.

Slúchadlá sa nabíjajú cez konektor USB-C, nabíjanie trvá približne dve hodiny. Kábel je pribalený. Výdrž pri počúvaní cez bluetooth je 70 hodín a s aktivovanou funkciou potláčania hluku 44 hodín. Ak ste pripojení cez kábel a máte zapnuté potláčanie hluku, výdrž je 30 hodín, bez tlmenia hluku je čas počúvania neobmedzený.

Kvalitu zvuku ocenia aj náročnejší poslucháči. Príjemne ma prekvapili basy, otvorené stredy a jasné až brilantné výšky. Vcelku je zvuk vyvážený aj bez ekvalizéra, basy nie sú až také výrazné, aby prekryli výšky či stredné tóny. Slúchadlá som testoval aj na prípravku typu umelého ucha s kvalitným kalibrovaným meracím mikrofónom Behringer ECM 8000. Nastavil som lineárny ekvalizér. Slúchadlá aj vďaka akustickým meničom s priemerom 40 mm a technológii JBL PureBass mali na frekvencii 20 Hz útlm len - 2 dB, čo je vynikajúca hodnota. Pásmo 120 – 250 Hz bolo o 5 dB zvýraznené, čo ocenia priaznivci tvrdších hudobných žánrov, hier aj akčných filmov.

Plus, mínusy

+ Výborné basy, adaptívne potláčanie hluku, výdrž batérie
- Nič podstatné

Pošlite článok známemu