Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

Objednali sme od podvodníkov JBL Charge 5! Pozrite sa čo došlo.

Pred nedávnom sme uverejnili článok, ako sa vyhnúť podvodným stránkam s fake produktami, ktoré sa tvária ako keby predávali originálne verzie za neuveriteľnú cenu. Trochu sme vám ozrejmili, ako takýto podvod rýchlo rozpoznať. Máme aj pokračovanie. Z tejto stránky sme aj objednali ponúkaný JBL Charge 5.

Platba

Platba vôbec neprebieha online spôsobom, ale dobierkou, ktorú nám doručuje prepravná spoločnosť DPD. Notifikácia o zásielke hovorí, že balík nám ide z HAPPY SHOP CZK. Na základe tohto kontaktu sme dohľadali webovú stránku: https://happyshop-cz.com/, ktorá je veľmi podobná tej, z ktorej sme objednávali reproduktor. Ani na tejto webovej stránke sme sa nedopátrali k žiadnemu zmysluplnému kontaktu.

Došla nám zásielka. A od koho?

Kuriér nám doniesol balíček zabalený v čiernej fólii, čo neveštilo na pohľad nič dobrého. Typické balenie zásielk z čínskeho AliExpress. Prekvapením je, že nevypatráte odosieteľa ani podľa štítku. Na štítku figuroval odosielateľ ako "International Mall and Parcel LTD, Měnín 580". Podľa Google Maps je "Měnín 580" DPD Depo v rovnomennej obci pri Brne.

Ani z daňového dokladu nie sme o nič múdrejší. Na doklade je iba objednávateľ, ale nikto, kto vystavil faktúru. Samozrejme, ne doklade ako faktúrovaná položka nie je uvedný žiaden JBL Charge 5, ale "Безжична Bluetooth колонка". To v preklade znamená "Bezdrôtový Bluetooth reproduktor".

Čiže nemáme absolútne žiaden kontakt, kam by sme mohli tovar vrátiť v rámci 14-dňovej lehoty a ani ho nevieme reklamovať.

A čo nám došlo?

Určite sme neočakávali originálny bluetooth reproduktor JBL Charge 5, ale aspoň nepodarenú napodobeninu. Prekvapením bolo, že vôbec sa nesnažili poslať ani napodobeninu. Prišiel typický čínsky reproduktor, ktorý sa ani v najdivokejších snoch nepodobá originálu. Ani farbu sa nesnažili trafiť.

Už na pohľad to úplne zle vyzerá a hraje to presne tak isto, ako to vyzerá. To nemá s hudbou nič spoločné.

Pokúsili sme sa podľa nápisov na krabici identifikovať, kde sa dá reproduktor kúpiť. Samozrejme, jeden z prvých odkazov, bol čínsky AliExpress. Ani nemusíme pátrať ďalej.

Záver

Celá zásielka tak ako je, letí do koša. To rovno môžete peniaze takto zahodiť do koša. Prípadne za veľmi blízku sumu si objednajte radšej originálny "JBL GO Essential", ktorý oproti čínskej verzii nepodareného reproduktoru hraje o 100% lepšie a dokonca aj hlasnejšie.

 

Pošlite článok známemu