Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

Otvorte brány hudby dokorán s JBL Tune Buds

TechBox

26.01.2024

Rozmýšľate nad kvalitnými slúchadlami od renomovanej značky, za prijateľnú cenu. Mali sme v rukách zaujímavý model od JBL, ktorý spĺňa všetky tieto atribúty. A nielen to!

JBL Tune Buds prinášajú azda všetky pokročilé funkcie, ktoré sa dnes dajú v slúchadlách nájsť. Napriek tomu majú kompaktné rozmery a nízku hmotnosť. Jedným slovom, ideál na dlhodobé počúvanie.

Plne bezdrôtové slúchadlá JBL Tune Buds sa začali predávať len nedávno, možno preto ste ich ešte nestihli zaregistrovať. Nevadí, my vám ich teraz v krátkosti predstavíme.

Slúchadlá sú dodávané v štyroch farbách v puzdre s logom JBL, na prvý pohľad pripomínajú JBL Tune 130 NC. Po nasadení do uší sedia ako pribité, ak by ste s tým náhodou mali problém, stačí vymeniť silikónovú koncovku za inú. V balení nájdete tri páry.

Spárovanie je rýchle a „bezbolestné“, stačí otvoriť puzdro a v smartfóne si vyhľadať JBL Tune Buds. To pravé orechové však príde s aplikáciou JBL Headphones. Je bezplatná a stiahnete si ju na Android, ako i na iOS. Pomocou nej si dokážete vychutnať zvuk tak, ako máte najradšej. To znamená, že si prispôsobíte frekvenčné charakteristiky, nastavíte gestá dotykového ovládania, ovládanie okolitého hluku a režimy Smart Audio & Video. Aplikácia vám tiež pomôže nájsť vaše stratené slúchadlá.

Aplikácia zobrazuje výdrž batérie pre každé slúchadlo a puzdro v hornej časti displeja. Pod údajmi o batérii môžete prepínať sekciu Ovládanie okolitého zvuku. Jeho zakázaním vypnete ANC, ak je sekcia aktívna, môžete zapnúť režimy ANC, Ambient Aware a TalkThru.

Prejdime na to najdôležitejšie, na zvuk. O ten sa starajú 10 mm dynamické meniče s impedanciou 32 ohmov, zvládnu frekvenčnú odozvu od 20 Hz do 20 kHz. Bezdrôtový prenos Tune Buds zabezpečuje Bluetooth 5.3, podporuje kodeky AAC a SBC. Slúchadlá majú výrazný, basovo podfarbený zvuk, ktorý si hravo poradí všetkými žánrami, či už holdujete modernej hudbe, tanečnej, rockovej, ale i vážnej. Skvelým spoločníkom sa stanú pri pozeraní filmov, alebo počúvaní podcastov.

JBL Tune Buds podporujú viacbodové párovanie pre pripojenie dvoch zariadení súčasne. Ovládať si ich môžete niekoľkými gestami na vonkajšej strane každého slúchadla. V predvolenom nastavení sa jedným klepnutím na ľavé slúchadlo prepína medzi režimami ANC a Ambient Aware (režim priehľadnosti). Cez aplikáciu si viete pridať možnosť Vypnúť. Dve klepnutia vám aktivujú režim Talk Thru.

Na pravom slúchadle si jedným klepnutím zapnete prehrávanie, dvoma klepnutiami prejdete na ďalšiu skladbu a tromi na predchádzajúcu. Prijatie, alebo ukončenie hovoru je možné na ktoromkoľvek slúchadle dvoma klepnutiami. Dlhým stlačením vyvoláte hlasového asistenta. Pridať si môžete ovládanie hlasitosti na jednom zo slúchadiel: jedno klepnutie zvýši hlasitosť, dve klepnutia ju znížia, gesto ťuknutia a podržania privolá hlasového asistenta. Základ je, aby ste si to zapamätali, čo po niekoľkých dňoch používania príde samé od seba.

Puzdro má hladký povrch, oblé hrany a vyklápacie veko. LED diódy pod okrajom veka ukazujú zostávajúcu výdrž batérie, na zadnej strane sa nachádza USB-C port. Výdrž batérie je silnou stránkou JBL Tune Buds. Samotné slúchadlá vám budú robiť spoločnosť 12 hodín, ďalších 36 hodín získate dobitím v puzdre. Vynikajúce hodnoty získate aj v prípade zapnutého filtru hluku. Vtedy to je 10 + 30 hodín. Funkcia rýchlonabíjania sa postará o to, aby ste naozaj nikdy neboli bez hudby. Len 15-minútové nabíjanie vám dodá šťavy na 4 hodiny prehrávania!

Slúchadlá dlho vydržia, a to nielen čo sa týka batérie, ale aj odolnosti. Spĺňajú certifikát IP54 (odolnosť voči vode a prachu), takže vás nezaskočí ani náročný tréning, či náhla zmena počasia. S JBL Tune Buds máte otvorené všetky brány aktivít dokorán.

Pošlite článok známemu