Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

Pokazili sa vám slúchadlá? Pomôžeme vám!

Luky Dura

26.04.2024

Ak sa pokúšate o vlastnú opravu slúchadiel, je dôležité mať na pamäti, že akonáhle zasiahnete do slúchadiel, prichádzate o záruku a neodborne vykonaná oprava môže spôsobiť ešte väčšie poškodenie. Ak sa však rozhodnete pokúsiť sa slúchadlá opraviť sami, máme pre vás pár tipov ako sa o to môžete bezpečne pokúsiť, bez toho, aby sa slúchadlá poškodili ešte viac.

Ako opraviť slúchadlá?

  • Zistite príčinu problému: Pokúste sa identifikovať, čo presne na vašich slúchadlách nefunguje správne. Je problém so zvukom? S káblom? Sú poškodené reproduktory? Nefunguje alebo nehrá vám jedno slúchadlo?Presnejšia diagnostika vám pomôže rozhodnúť sa, či je problém opraviteľný vami doma.
  • Čistenie a údržba: Čistenie slúchadiel môže niektoré problémy, ako to, že vám jedno slúchadlo hrá slabo vyriešiť, prípadne sa týmto problémom môžete pravidelným čistením uší a slúchadiel úplne vyhnúť. Občas môže byť chrčivý zvuk v slúchadlách spôsobený nečistotami alebo mazom. Dôkladné čistenie môže niekedy tieto problémy vyriešiť.
  • Oprava káblov alebo konektorov: Vo všeobecnosti neodporúčame vlastnú opravu slúchadiel. Akonáhle slúchadlá rozoberiete, vaša záruka končí. Preto je vždy najlepšou možnosťou kontaktovanie nášho servisu

‘’Dôležitým bodom je slúchadlá pred zaslaním do servisu poriadne vyčistiť. Na znečistené slúchadlá sa záruka nevzťahuje. Kontaktné informácie nájdete na konci článku.’’

Základ je hygiena a údržba

Otázka, ako vyčistiť slúchadlá, nie je žiadna raketová veda. Maz a nečistoty na slúchadlách môžu vytvoriť prostredie pre tvorbu baktérií a plesní, čo môže viesť k zhoršenej hygienickej úrovni slúchadiel a taktiež k zhoršenej kvalite samotného zvuku v slúchadlách. Vaša nedostatočná hygiena môže byť navyše potenciálnym zdrojom infekcií v slúchadlách.

Je potrebné predchádzať zaneseniu slúchadiel ušným mazom. Pokiaľ však nastane takáto situácia a pýtate sa, ako vyčistiť slúchadlá od mazu, tak stačí ak navlhčíte vatový tampón s malým množstvom izopropyl alkoholu a jemne povrch slúchadiel vyčistíte. Alkohol pomáha rozpúšťať maz a zároveň rýchlo vysychá. Ak sa maz nachádza aj v malých štrbinách alebo rohoch slúchadiel, použite mäkkú kefku, alebo špáradlo. Ak sa rozhodnete slúchadlá vyčistiť, nezabúdajte sa postarať aj o puzdro na slúchadlá JBL.

Ako nájsť slúchadlá

Na začiatok je dôležité povedať, že slúchadlá od JBL v sebe nemajú zabudovanú GPS, takže ak ich stratíte mimo svojho domova, nebude možné ich pomocou tejto funkcie nájsť. Niektoré JBL slúchadlá majú funkciu nájdenia pomocou mobilnej aplikácie. Ak máte túto možnosť, otvorte aplikáciu JBL Headphones a skontrolujte, či je tam funkcia "Find My Buds". Táto funkcia vám môže pomôcť nájsť vaše slúchadlá pomocou zvukového signálu alebo iných prostriedkov. Musíte však byť k slúchadlám pripojený so svojím mobilným zariadením pomocou Bluetooth. Ak sa vám slúchadlo alebo stratené nabíjacie puzdro nepodarí nájsť, nezabúdajte, že ho vždy v našom servise viete dokúpiť ako náhradný diel.

Náhradné diely

Kúpa náhradných dielov v našom servise sa nevzťahuje len na samotné stratené slúchadlo alebo puzdro. Dokúpiť alebo vymeniť je samozrejme možné aj náhradné náušníky na slúchadlá alebo náhradné štuple na slúchadlá TWS.

Kontakt na náš servis:

Tel. číslo: +421 556 118 133
email: [email protected]
web stránka: servis.dsi.sk

Súvisiace produkty

Pošlite článok známemu