Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

Pripojenie JBL reproduktorov k domácej WiFi

Tri populárne prenosné reproduktory disponujú WiFi konektivitou (JBL Charge 5 WiFi, JBL Boombox 3 WiFi a JBL PartyBox Ultimate). Okrem toho sú to aj novo uvedené reproduktory zo série Authentics, či nová séria soundbarov. V minulosti bolo integrovanie reproduktorov do domácej WiFi siete komplikované a vyžadovalo si to určitú znalosť, lenže to už je minulosťou. Je to veľmi jednoduché a zvládne to každý.

Základné požiadavky

Pre úspešné pripojenie JBL reproduktorov do domácej siete, musíte disponovať mobilným telefónom s operačným systémom Android alebo iOS (Apple), mať funkčnú WiFi sieť a poznať heslo. Následne stačí stiahnúť aplikáciu JBL ONE z AppStore AppStore alebo z Google Play. Nutnosťou je, povoliť aplikácii oprávnenia na pristupovanie k WiFi a Bluetooth.

Prvé kroky

Už len stačí zapnúť vybraný JBL reproduktor a na vašom mobilnom telefóne aplikáciu JBL One. Nič viac, nič menej. Aplikácia sama identifikuje v blízkosti reproduktor a následne vás prevedie krokmi. Pozitívom je, že aplikácia je lokalizovaná do slovenského jazyka (čeština zatiaľ chýba), takže by to nemalo robiť problém aj užívateľom, ktorí neovládajú žiaden svetový jazyk.

Krok za krokom

Nasledujú chronologicky screenshoty pre nastavenie JBL Authentics 200 a následne aj JBL Boombox 3 WiFi. Screenshoty sú vyhotovené na iPhone 15 Pro s iOS 17.2 a môžu sa mierne odlišovať od vašej konfigurácie či užívateľov s Android. Princíp však ostáva zachovaný.

Pošlite článok známemu