Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

Privítajte dvojicu slúchadiel JBL Live! Modely 670NC a 770NC to dokážu rozprúdiť

TechBox

10.11.2023

Spoločnosť JBL neustále napreduje a svoj vývoj prezentuje v nových produktoch. To je prípad aj dvojice bezdrôtových slúchadiel na hlavu zo série Live. Novinky s označeniami Live 660NC a 770NC ponúknu kvalitný dizajn, technológiu ANC a dlhú výdrž na jedno nabitie.

Začnime dizajnom. Na prvý pohľad by ste novinky od seba neodlíšili, v oboch prípadoch dostanete kvalitne spracované slúchadlá na hlavu. Najväčším rozdielom je veľkosť a tvar samotných náušníkov. Model JBL Live 670NC ich má menšie a kruhové, vyšší model Live 770NC zase vsadil na väčšie a podlhovastejšie náušníky, ktoré obopnú vaše uši. Výber je len na vás.

Čo oceníte, je textilom potiahnutý kompletne celý hlavový most, čo nielen zvyšuje odolnosť, ale pamäťová pena prispieva k niekoľko hodinovému nerušenému hudobnému zážitku. Zvyšok tela je z príjemného matného plastu, takže žiadne nevzhľadné odtlačky prstov. Slúchadlá JBL Live 670NC a Live 770NC sú vhodné aj na väčšie hlavy, možnosť nastavenia veľkosti je tu bohatá. Po nasadení ale najviac oceníte mäkké náušníky potiahnuté koženkou, pričom vnútorná pamäťová pena presne kopíruje línie vášho ucha.

Viete, čo zabezpečí čistý a výrazný zvuk? Ide o kombináciu 40-milimetrových dynamických meničov spolu s tradičným zvukom JBL Signature. Táto dvojka vás okamžite vtiahne priamo na koncert vašej obľúbenej hudobnej kapely. Výraznejšie basy ocenia najmä fanúšikovia elektronickej hudby, no ukrátení nebudú ani vyznávači rocku, popu alebo klasiky.

Ďalšou výhodou je to, že sa môžete úplne odstrihnúť od okolia vďaka funkcii aktívneho odhlučnenia okolitých ruchov (ANC), ktorá v tejto dvojici slúchadiel funguje na výbornú. Samozrejme, občas môže byť použitie tejto funkcie menej bezpečné, hlavne ak sa pohybujete v okolí cestnej premávky. Vtedy príde vhod režim Ambient Aware, ktorý naopak aktivuje všetky mikrofóny na slúchadlách a vy tak jasne počujete, čo sa okolo vás deje. Dáte dole slúchadlá, prehrávaná hudba sa pozastaví! Ale len do momentu, dokedy si slúchadlá opäť nenasadíte. Šikovné.

Na všetky ostatné nastavenia slúži už tradične mobilná aplikácia JBL Headphones s možnosťou prispôsobenia ekvalizéra, funkcie Spatial Sound a hlavne si podľa seba nastavíte ovládacie prvky, ktoré pozostávajú z dvoch faktorov. Prvým je dotyková plocha na pravom náušníku, kde ťuknutiami ovládate prehrávanie hudby. Druhým ovládacím prvkom je akčné tlačidlo umiestnené pri fyzických tlačidlách. Ním môžete napríklad rýchlo meniť režimy ANC a Ambient Aware. Ovládanie ale môže byť úplne bezdotykové! Stačí hlasom vyvolať vášho preferovaného hlasového asistenta a dať mu príkaz.

O nerušené bezdrôtové počúvanie sa stará najnovší štandard Bluetooth 5.3. Ak však nechcete používať bezdrôtové riešenie, alebo sa vám slúchadlá vybijú, stačí napojiť kábel a počúvať nerušene ďalej.

JBL si dalo skutočne záležať aj na výdrži. Model Live 670NC je vybavený batériou s kapacitou 850 mAh. Aký je výsledok? Pokiaľ si budete užívať počúvanie skvelej hudby s využitím funkcie ANC, môžete sa tešiť na 50 hodín počúvania, v prípade vypnutia tejto funkcie sa výdrž predĺži o ďalších 15 hodín. V oboch prípadoch párovanie uľahčuje Google Fast Pair a taktiež môžete slúchadlá pripojiť k viacerým zariadeniam súčasne.

V prípade vyššieho modelu JBL Live 770NC je výdrž úplne rovnaká, teda s aktívnym ANC je to 50 hodín, bez neho je to až 65 hodín. Navyše ich stačí zapojiť do nabíjačky a za 5 minút máte vďaka Speed Charge zaručené 4 hodiny nerušeného počúvania!

V balení, okrem slúchadiel, nabíjacieho USB-C káblu a audio káblu, poteší aj jedna vec, ktorou je cestovné puzdro. To je z mäkkej látky príjemnej na dotyk a má šnúrkou zaťahovací otvor. Slúchadlá tak budú chránené aj počas častého cestovania.

Oba modely JBL Live 670NC a Live 770NC je možné zakúpiť priamo na oficiálnej stránke jbl.sk alebo u autorizovaných predajcov za atraktívnu cenu 129,90, resp. 179,99 eur za JBL Live 770NC. Obe novinky sú dostupné v čiernej, modrej, bielej a pieskovej farbe Sand.

Pošlite článok známemu