Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

Privítajte novinky JBL Tune 520BT a 720BT. Lepšia výdrž a poriadna dávka basov

TechBox

05.06.2023

Spoločnosť JBL sa vždy spájala s kvalitným zvukom a zaujímavými modelmi. Práve na trh prichádzajú novinky v podobe dvoch bezdrôtových modelov JBL Tune 520BT a JBL Tune 720BT.

JBL sa tentokrát zameralo na stabilnejšie pripojenie pomocou najnovšieho štandardu Bluetooth, ale ešte väčšiu radosť spraví významne vylepšená výdrž na jedno nabitie, čím sa táto dvojica stane vašim parťákom na dlhé hodiny.

Začnime modelom JBL Tune 520BT. Dizajnovo sa oproti predchodcovi nijako výrazne nezmenil, čo je len dobre, pretože slúchadlá dobre sedia na hlave, za čo môže aj pomerne nízka hmotnosť 157 gramov. Pochváliť tiež musíme dobre vystužený hlavový most, ktorý nikde netlačí.

Ovládanie hudby prebieha cez overené fyzické tlačidlá, ktoré nijako nenarúšajú výsledný dizajn slúchadiel. Ten je navyše sklápateľný, takže sa zmestia do väčšieho vrecka alebo do batohu. Výhodou je tiež aktivovanie Siri alebo Asistenta Google.

Zvuk je už tradične výhodou celého radu slúchadiel spoločnosti JBL. V tomto prípade máme k dispozícii zvuk JBL Pure Bass, ktorý zvýrazňuje basy, a 33-milimetrové dynamické meniče. Ak by ste si chceli nastaviť ekvalizér alebo niečo iné, stačí si stiahnuť bezplatnú aplikáciu JBL Headphones.

Ako sme už spomínali vyššie, tento rok sa JBL zameralo na lepšiu výdrž batérie. Minulá generácia JBL Tune 510BT disponovala výdržou na úrovni 40 hodín, ale tento rok je to až 57 hodín! Pritom ich stačí dať do nabíjačky na 5 minút a môžete si užívať ďalšie 3 hodiny počúvania hudby. Za lepšou výdržou stojí aj najnovší štandard Bluetooth 5.3, ktorý je menej energeticky náročný. Výhoda plynie aj v tom, že slúchadlá JBL Tune 520BT môžu byť pripojené až k dvom zariadeniam súčasne.

Presuňme sa k vybavenejšiemu modelu JBL Tune 720BT. Aj tu by ste dizajnové zmeny hľadali len ťažko, aj v tomto prípade je dizajn sklápateľný a veľmi pohodlný na hlave s hmotnosťou len 220 gramov.

Aj tu na ovládanie využijete praktické fyzické tlačidlá. 40-milimetrové dynamické meniče a zvuk JBL Pure Bass vás vtiahne priamo do deja. Ak by vám zvuk nevyhovoval, použitím ekvalizéra v aplikácii JBL Headphones si ho prispôsobíte priamo podľa vášho vkusu.

Aj v tomto prípade došlo k masívnemu nárastu výdrže. Minulá generácia JBL Tune 710BT disponovala 50-hodinovou výdržou, tento rok je to až 76 hodín! Pritom platí aj to, že za 5 minút v nabíjačke máte 3 hodiny počúvania hudby. Novinky sú aj v podobe nasadenia Bluetooth 5.3 a súčasnému pripojeniu k dvom zariadeniam.

Ak by sa vám slúchadlá JBL Tune 720BT náhodou vybili a vy by ste nemali poruke nabíjačku alebo powerbanku, tak stačí do nich zapojiť audio kábel a takýmto spôsobom si môžete užívať hudbu ďalšie dlhé hodiny. Kábel je, mimochodom, priamo súčasťou balenia.

Oba modely sú v predaji na oficiálnej stránke jbl.sk, ale aj u autorizovaných predajcov. Cena modelu JBL Tune 520BT je stanovená na 59,99 eur, pričom je dostupný v štyroch atraktívnych farbách, okrem čiernej je tu ešte fialová, biela a modrá farba. Vybavenejšie JBL Tune 720BT sa predávajú za 79,99 eur a aj tie môžete mať v čiernej, fialovej, bielej a modrej farbe.

Pošlite článok známemu