Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

Slúchadlá JBL Live Flex sa stanú vašim najlepším kamarátom na cestách

TechBox

07.06.2023

Spoločnosť JBL sa v posledných rokoch stala synonymom kvalitného audio príslušenstva s typickým zvukovým prednesom.

Práve s týmto prichádza na trh aj nový model True Wirelless slúchadiel JBL Live Flex, ktoré majú všetky predpoklady na to, aby sa stali vašim verným spoločníkom doma, či na cestách.

Na prvý pohľad malá sympatická škatuľka s hmotnosťou 37,94 gramu sa vám zmestí do vrecka nohavíc alebo do bundy a nebude vám prekážať. Po jej otvorení na vás "vykuknú" dve malé bezdrôtové slúchadlá, ktoré v puzdre držia pomocou silných magnetov.

Slúchadlá sú vyrobené z matného plastu, takže žiadne pravidelné leštenie tu nehrozí. Navyše je tu aj nízka hmotnosť len 5,05 gramu na slúchadlo a všetko to podčiarkuje certifikácia IP54, teda ochrana proti potu, prípadne proti ľahkému dažďu a prachu.

Model JBL Live Flex nemá na svojej konštrukcii vymeniteľné gumené nadstavce, ale aj bez nich sú slúchadlá tvarované a vyvíjané tak, aby zapadli do uší "ako uliate". Sú tu aj malé nožičky, ktoré pomáhajú pri vyberaní z ucha a navyše obsahujú dotykové plochy na ovládanie prehrávanej hudby.

Aby toho nebolo málo, tak toto dotykové ovládanie sa dá upraviť v mobilnej aplikácii JBL Headphones, kde si nastavíte aj individuálny profil počúvania Personi-Fi 2.0. Nesmie tu chýbať charakteristický JBL Signature Sound spolu s 12-milimetrovými dynamickými meničmi. Prítomná je aj novinka v podobe priestorového zvuku Spatial Sound. Jednoducho všetko, aby ste z ich zvuku boli priam nadšený. Za nás môžeme povedať, že dostanete presne to, čo očakávate, čiže krásny plný zvuk s výraznými basami.

Aj napriek odlišnej konštrukcii samotných slúchadiel tu výrobca nasadil technológiu True Adaptive Noise Cancelling (ANC). Tá eliminujte hluk a rušivé vplyvy pomocou technológie, ktorá sa v reálnom čase prispôsobuje vášmu okoliu. Pripojenie prebieha cez najnovší štandard Bluetooth 5.3 LE audio s funkciou Dual Connect & Sync s viacbodovým pripojením.

Aj vaše hovory budú znieť krištáľovo čisto, pretože na konštrukcii slúchadiel sa nachádza dokopy až šestica mikrofónov. Tie sú navyše v tvare lúčov, ktoré znižujú hluk a zaisťujú, že váš hlas bude počuť hlasno a čisto.

Skvelo je na tom aj samotná výdrž. JBL deklaruje, že slúchadlá vydržia hrať na jedno nabitie až 8 hodín s vypnutou funkciou ANC, pričom nabíjacie puzdro im vie dodať až 32 hodín výdrže. Výhodou je tiež integrácia bezdrôtového nabíjania, pričom indikátor stavu nabitia puzdra je sympaticky zakomponovaný v jeho prednej časti.

Pošlite článok známemu