Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

Spravte si doma retro párty pomocou reproduktora JBL Authentics 200!

TechBox

23.11.2023

Retro sa vracia späť do módy! To si zrejme povedali aj v spoločnosti JBL, keď dizajnovali najnovšiu sériu Authentics.

Tá pripomína ikonické štýly JBL zo 70. rokov s čiernou mriežkou Quadrex, vlastným krytom podobným koži a prémiovým hliníkovým rámom. Čím zaujme najmenší model z trojice?

JBL Authentics 200 nie je veľkým reproduktorom s rozmermi 266,3 x 171,7 x 167,4 mm a hmotnosťou 3,12 kilogramu. Na prvý pohľad aj dotyk pôsobí neskutočne prémiovo. Môže za to kombinácia pevného hliníka a materiálu podobného koži. Tento reproduktor sa stane ozdobou všade, kam ho položíte.

Navyše sa tu myslelo aj na ekológiu, pretože reproduktor JBL Authentics 200 je vyrobený zo 100 % recyklovanej látky, 85 % recyklovaných plastov a 50 % hliníka a dodáva sa v kartónovej škatuli s certifikátom FSC potlačenej sójovým atramentom. Takto sa to má robiť!

Keďže môže toto zariadenie slúžiť aj ako smart reproduktor s hlasovými asistentami Google Assistant a Amazon Alexa, v JBL mysleli aj na súkromie. Na zadnej strane sa nachádza fyzický prepínač utlmenia mikrofónu, a tak máte istotu, že vaše rozhovory nikto nepočúva. Okrem toho tu máme aj výrazný nápis Authentics 200, napájací konektor, audio konektor, USB-C konektor a ethernetové pripojenie.

Spokojní budete nielen s dizajnom, ale aj samozrejme so zvukom. Ten má na starosti dvojica 25-milimetrových tweeterov, ktoré zvýrazňujú detaily, k tomu sa pridáva aj širokopásmový 5-palcový woofer a 6-palcový pasívny žiarič pre hlboké basy. Výsledkom je bohatý a prekreslený zvuk, ktorý bude rozhodne lahodiť vašim ušiam.

Zvuk prehrávanej hudby z JBL Authentics 200 ovládate pomocou trojice otočných prvkov. Prvým ovládate hlasitosť, druhý slúži na reguláciu výšok, tretím ovládate úroveň basov. Prezradíme, že kto preferuje basy, ten si tu príde rozhodne na svoje. Bonusom je, že okolo každého prvku je LED pásik, točením sa vám zároveň na ňom zobrazuje aj nastavená hodnota. Veľmi užitočné a praktické. Okrem toho sú tu aj dve fyzické tlačidlá s logom Bluetooth a srdiečka.

K dispozícii je streamovanie hudby priamo cez AirPlay, Alexa Multi-Room Music, Chromecast built-in a Spotify Connect. Všetko to zabezpečuje Bluetooth a aj Wi-Fi pripojenie. Všetky ďalšie nastavenia sa vykonávajú v aplikácii JBL One, ktorá je dostupná na platformy Android a iOS. Viete ovládať prehrávanú hudbu, meniť skladby aj hlasitosť. Asi najzaujímavejšou položkou je ekvalizér, kde si viete dotiahnuť jednotlivé skladby do dokonalosti.

Model JBL Authentics 200 je možné zakúpiť priamo na oficiálnej stránke jbl.sk alebo u autorizovaných predajcov za atraktívnu cenu 329,99 eur. V ponuke sú aj väčšie modely, konkrétne JBL Authentics 300 za 429,90 eur, ktorý má vo výbave aj batériu alebo vlajkový model JBL Authentics 500 za 629,99 eur s Dolby Atmos. Tak čo, ktorý beriete?

Súvisiace produkty

Pošlite článok známemu